Sladké Velikonoční Jidášky

Mezi tradiční Velikonoční pečivo patří Jidášky. Jedli se pomazané medem na Zelený čtvrtek. Upečte si Vy výborné skořicové Jidášky.

Suroviny na Velikonoční Jidášky

  • 1 lžíce mletá skořice
  • 50 g rozinky
  • 4 lžíce cukr krupice
  • 1 balíček listové těsto
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 1 ks vejce

Rozinky si předem namočíme do rumu.

Na pomoučněném vále rozválíme listové těsto na plát asi 3 mm silný. Stejnoměrně posypeme skořicí smíchanou s cukrem a rozinkami namočenými v rumu. Těsto svineme pevně do rolády a pokrájíme na 2 cm silné řezy.

Jidášky přeneseme na plech pokrytý alobalem a potřeme je rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do hodně vyhřáté trouby a upečeme dozlatova.

Ještě horké jidášky potřeme nahřátým medem a můžeme posypat posekanými mandlemi.

Facebook - Cukrářské potřeby Soběslav
Zavřít

 

 

 

Tyto webové stránky slouží jako katalog zboží.

Objednat zboží je možné pouze po telefonu a vyzvednout v kamenné prodejně Cukrářských potřeb Beruška, v Soběslavi.

běžná otevírací doba:
 

po 13:00 - 17:00

st 10:00 - 17 :00

čt 10:00 - 12:00

pa 13:00 - 17:00

první sobota v měsíci od 10:00 - 11:00 h

 

 

NAVŠTIVTE NÁŠ NOVÝ E-SHOP
www.dekoracenadort.cz

Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Další informace Rozumím