Kompletní směs lineckého těsta k přípravě širokého sortimentu výrobků typu čajového pečiva . Více
Směs se neroztéká, drží tvar. Jednoduché zpracování.
Pro přípravu těsta použije základní recepturu:
Těsto základní – Linecká směs 1kg, tuk na pečení 400g, voda 100g. Postup: Změklý tuk rozmícháme s vodou a nakonec zapracujeme Lineckou směs.
Vytvoříme hladké těsto, které necháme minimálně jednu hodinu odležet na chladném místě. Poté zpracováváme obvyklým způsobem.
Těsto třené základní – 500 g směsi, 250 g másla nebo margarinu, 55 g vody, 15 g vanilmixu + 20 g vody nebo vanilkového pudinku – změklý tuk vyšleháme s vodou, přidáme rozmíchaný vanilmix (vanilkový pudink) s vodou a následně vmícháme lineckou směs (pokud chceme kakaové těsto tak přidáváme se směsí i 20 g kakaa).
Složení: pšeničná mouka, cukr, pšeničný škrob, sušená syrovátka, kypřící látka (E450, E500, E341), aroma, emulgátor (E477), glukózový sirup, sůl, sušené mléko, stabilizátor, barvivo (E160a). Alergeny vyznačeny tučně.