Jedlý obrázek na dort - Beruška v Paříži - Papíry: Jedlý papír


Cena
3,78 € s DPH


Kód produktu
P00863-1

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje

Skladem
ks

Díky tomuto obrázku vykouzlíte krásný a originální dort. Obrázek potěší všechny slečny, které milují romantiku Paříže. viac

Obrázky dodáváme buď na fondánovém listě nebo na jedlém papíře. Obrázek je na archu A4, má rozměr 20,3 cm.
Lámete si hlavu, jaký je rozdíl mezi jedlým papírem a fondánovým listem? Zde je několik hlavních rozdílů: 

Složení:
- Fondánový list je vyroben z fondánu, což je směs cukru, glukózy, vody a želatiny. Je to sladký a elastický materiál, který se používá k obalení dortů a modelování různých cukrářských dekorací.
- Jedlý papír známý také jako oplatky, je vyroben z jedlého škrobu, vody a glycerinu. Je tenký a křehký, podobný běžnému papíru, a často se používá k obalení čokoládových bonbonů nebo jako součást některých dezertů.

Textura:
- Fondánový list je měkký, pružný a lze ho tvarovat do různých tvarů a vzorů. Je vhodný pro vytváření složitých cukrářských dekorací a pokrytí dortů.
- Jedlý papír je křehký a lze ho snadno rozlámat. Je ideální pro balení malých dezertů nebo na ozdobení některých cukrovinek.

Chuť:
- Fondánový list je sladký a má chuť podobnou cukru. Přidává sladkou chuť k dortům a dezertům.
- Jedlý papír má jen velmi jemnou chuť a často je bez chuti. Jeho hlavní funkcí je poskytnout strukturální podporu nebo ochranu dezertů.

Použití: 
- Obrázek na fondánovém listě opatrně oddělejte z nosné podložky a přeneste na dort. V případě, že má obrázek kruhový tvar, je potřeba jej předem odstřihnout nůžkami. Vystřihnout je potřeba váš tvar ještě před odstraněním podkladové fólie. V případě, že je obtížné odstranit podkladovou folii, vložte fondánový plát na několik sekund do mrazáku (max. 30) Položte váš jedlý obrázek na dort. Okraje není nutné nějak fixovat, obrázek sám přilne k povrchu.
- Pro aplikaci obrázku na jedlém papíru použijte Decorgel. V případě, že jej nanesete v tenké vrstvě také na povrch dekorace, zvýrazníte její barevnost a docílíte lesklého efektu. Decorgel na povrch dekorace nanášejte v tenké vrstvě, rovnoměrně za pomocí např. roztíracího nože. Doporučuje se následně nechat přibližně 3 hodiny v chladničce, aby dekorace splynula s dortem a dort se pak dobře krájel.  50 g balení Decorgelu vystačí na dvě stránky A4.